امروزه خرید کانکس به عنوان یک سازه فلزی که در ابعاد و انواع مختلفی طراحی و تولید می شود، افزایش یافته است، چرا که بسیاری از افراد، واحدهای اداری، واحدهای تجاری و واحدهای عمومی برای اموری همچون فروشندگی، نگهبانی، سکونت، تعبیه خود پردازها و مواردی از این قبیل به استفاده از کانکس روی آورده اند.
استفاده از کانکس صرفا به این موارد محدود نمی شود و انواع متفاوت و متنوعی دارند. گذشته از کاربرد کانکس ها، یک مسئله جدی در خصوص آن ها مطرح می گردد و آن مسئله حمل و نقل و جابجایی است.
جابجایی کانکس ها با توجه به قواعد و پیش زمینه های خاصی صورت می گیرد، اما مهم ترین قواعد موجود به چگونگی نصب کانکس روی کفی تریلر باز می گردد.
اگر کانکس مورد نظر به صورت اصولی بر روی کفی یک کِشنده نصب شود، احتمال آسیب دیدن در سایر مراحل اندک بوده و به احتمال بسیار زیاد صحیح و سالم به مقصد می رسد. در این مقاله تمامی قواعد نصب کانکس روی کفی تریلر را بیان می کنیم.



قوانین حمل کانکس در جاده

پیش از بررسی فنون نصب کانکس روی کفی یک کِشنده باید با قوانین حمل بار در جاده آشنا شد. یکی از مهم ترین قواعد این زمینه پرداخت جریمه برای اجازه حمل بارهایی با طول بیشتر از 12 متر است.
این محموله ها در زمره محموله های ترافیکی قرار داشته و علاوه بر ایجاد ترافیک در جاده، عبور از پیچ های تند را دشوار و به بافت جاده نیز آسیب می رساند. بنابراین بهتر است کانکس خود را با طولی کمتر از 12 متر سفارش دهید.
نکته دیگر اینکه طول استاندارد یک کانکس 5.2 متر است و عرض آن برای عبور در جاده های کشور باید 2.4 متر و یا کمتر از آن باشد. ارتفاع کانکس باید حداکثر 2.6 متر باشد، در غیر این صورت باید جریمه حمل کانکس با ارتفاع بیشتر پرداخت شده و از مسیرهای خاصی که به تونل منتهی نمی شوند، برای جابجایی آن ها استفاده کرد. اکنون که با قواعد و استانداردهای حمل یک کانکس در جاده آشنا شدید، بهتر است قواعد نصب کانکس روی کفی تریلر را نیز توضیح دهیم.
انتخاب تریلر با وزن مناسب

قدرت و قابلیت تمامی تریلرها یکسان نیست. برخی از آن ها توانایی حمل محموله هایی با بیشتر از 5 تن وزن را ندارند و برخی دیگر حتی قابلیت حمل محموله هایی با بیش از 5 تن وزن را نیز دارا هستند.
در این خصوص باید به وزن کانکس توجه کرد. برای کانکس های کوچک که از ورقه های نازک ساخته شده و وزن چندانی ندارند، بهتر است از تریلرهای کوچک مانند تریلرهایی با وزن 5 تن استفاده کرد.
برخی از این تریلرها دارای جرثقیل هستند و کانکس را روی کفی می گذارند، اما برای برخی دیگر از آن ها باید از یک جرثقیل به صورت جداگانه استفاده کرد. اگر کانکس مورد نظر وزن بسیار زیادی داشته باشد، نمی توان برای حمل و جابجایی آن از تریلرهای 5 تنی استفاده کرد. در این صورت باید یک تریلر 10 تنی با مقاومت بسیار بالایی که دارد محموله را تا مقصد حمل کند.
عدم توجه به وزن محموله و توانایی تریلر ممکن است با نتایج ناگواری همچون واژگون شدن کِشنده در عبور از پیچ های تند، عدم عبور خودرو در مسیرهایی با شیب زیاد و یا عدم کاهش سرعت تریلر در سرپایینی منجر شود.