سنسور دنده عقب برای اولین بار با نام معکوس به دنیای خودرو معرفی شد. Sonic Pathfinder این قطعه را طراحی، تولید و به بازار عرضه کرده است.


این سنسور؛ این یک نوع سنسور برای اتومبیل است و به راننده اجازه می دهد تا موانع موجود در عقب اتومبیل، در پارکینگ یا هنگام حرکت را تشخیص دهد.


اما به بیان دقیق تر، در واقع وظیفه این سنسور کنترل و تعیین فاصله ای است که خودرو از موانع دارد.



نام: logo1-1.png نمایش: 46 اندازه: 30.0 کیلو بایت



سنسور دنده عقب چگونه کار می کند؟


هنگامی که راننده دنده عقب را درگیر می کند، سنسورها به طور خودکار فعال می شوند و امواج مافوق صوت را ارسال می کنند و هنگامی که این امواج به جسم نزدیک برخورد می کنند، بازتاب می شوند و دوباره توسط سنسورها دریافت می شوند. بر اساس زمان سپری شده بین ارسال و دریافت امواج، ECU فاصله جسم از وسیله نقلیه را محاسبه می کند.


هنگامی که وسیله نقلیه به یک شی نزدیک می شود، سیستم با یک صدای شنیداری یا یک سیگنال بصری روی داشبورد به راننده هشدار می دهد.


اما اگر این حرکت ادامه یابد و خودرو از بدنه دور نباشد; صدای دزدگیر به راننده سیگنالی برای توقف خودرو می دهد.


اما علاوه بر این سنسورها، برخی از رانندگان دوربین هایی نیز ارائه می دهند تا دید دقیق تری از پشت محوطه خودرو به آنها ارائه کنند.


این سنسور کجا نصب میشه؟


این قطعه بر روی سپر خودرو نصب می شود. و معمولا تعداد آنها بین 2 تا 4 است البته در برخی خودروهای لوکس و گران قیمت به 4 تا 6 سنسور می رسد. تا بتوان زاویه ها را به طور کامل پوشش داد.



انواع سنسور دنده عقب:


التراسونیک: این سنسورها به عنوان محبوب ترین سنسورها شناخته می شوند. و از پژواک های صوتی برای تشخیص و محاسبه فاصله بین ماشین و سایر اشیاء استفاده می کنند.
با نزدیک تر شدن خودرو به مانع، فرکانس بیپ نیز افزایش می یابد. به یاد داشته باشید که سیستم اولتراسونیک با استفاده از سنسورهای جداگانه روی سپر خودرو کار می کند و خاک و گل می تواند به سنسور آسیب برساند.





الکترومغناطیسی: این سنسورها میدان الکترومغناطیسی خاصی را در اطراف سپر خودرو تشخیص می دهند. و در صورت قرار گرفتن مانع در این قسمت به راننده اطلاع می دهد.
این سنسورها نیز به راحتی در داخل سپر خودرو قرار می گیرند و همچنین میدان دید وسیع تری نسبت به سنسورهای اولتراسونیک دارند. یکی از مزایای این سنسورها این است که سیستم پیشرفته تری نسبت به سایر سنسورها دارند. و در تشخیص موانع بهتر هستند.



نام: 56web.jpg نمایش: 133 اندازه: 15.8 کیلو بایت


اما یکی از معایب آنها این است که; آنها به اجسام ساخته شده از نیکل و آهن نزدیک می شوند یا هنگام بارندگی عملکرد آنها مختل می شود.


سنسور اولتراسونیک آنقدر حساس است که ممکن است هم به سمت بالا و هم پایین کار کند.
سنسور اولتراسونیک اجسام خیلی کوچک را نشان نمی دهد و برای این اشیا آلارم نمی دهد.
تمیزی این سنسور (التراسونیک) بسیار حساس است. به طوری که اگر کثیف باشد کار نمی کند.
یکی از بهترین مزایای سیستم اولتراسونیک این است که وقتی ماشین ثابت است، می تواند به خوبی کار کند و راننده را از موقعیت های حساس آگاه کند. اما سیستم الکترومغناطیسی اینگونه نیست.


بسیاری از افراد این گزینه را در خودروی خود ندارند و آن را به صورت دستی به خودرو اضافه کرده اند. آنها نگران هستند که هنگام شستشوی خودرو در کارواش، این سنسور دچار اختلال یا مشکل شود. باید بگوییم که این سنسورها در برابر بسیاری از عوامل خارجی مقاوم هستند. و دچار مشکل نخواهند شد.
افزودن این سنسور به باتری خودرو آسیبی نمی رساند.

نکاتی درباره سنسور دنده عقب